Πώς διορθώνουμε τα λάθη στο πλεκτό μας ΙΙΙ 27/07/2015

Kατηγορίες: Πλέξιμο, Το μάτι της βελόνας

Η γνώση είναι περιορισμένη, η βλακεία απεριόριστη!

Λάθη στο πλεκτό, δαντέλα

Μετά τη διόρθωση

Λάθη στο πλεκτό, δαντέλα

Πριν το ξήλωμα

Τάδε έφη η φίλη μου Μαρία Ντάβου σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν αναρτήσω το τελευταίο κομμάτι του άρθρου της για τα λάθη στη δαντέλα. Maglie Denver Nuggets Scott Kazmir Jersey Μόλις είχε διαπράξει ένα τέτοιο λάθος και είχε κάνει τα αντίθετα από όσα διδάσκει (γιατί, η δασκάλα… ξέρετε, δε χρειάζεται να κάνει όλες τις λεπτομέρειες). Clay Matthews Packers Jerseys Ως εκ τούτου, ενώ έπλεκε μια ιδιαιτέρως απαιτητική δαντέλα, με σχέδιο στην καλή και στην ανάποδη, ανακαλύπτει 33 σειρές μετά ότι έχει κάνει λάθος 33 σειρές πίσω (σας έχω μιλήσει για τον περφεξιονισμό μας). Drew Brees – Purdue Boilermakers New Balance 997.5 damskie Ιδού και οι φωτογραφίες για το πειστήριο! Αν θέλετε, μπορούμε να παίξουμε “βρες το λάθος”. cheap nike air max Δεν ξέρω αν μ’έχουν πιάσει τα κρασάκια, πάντως εγώ και με τις λεζάντες δυσκολεύτηκα να το βρώ. nike air max 2017 dames Rood Και, φυσικά, σαν καλή δασκάλα, δεν είχε lifeline (θα το δείτε στη συνέχεια του άρθρου), που σημαίνει ότι μετά το ξήλωμα έπρεπε να πιάσει σωστά κάθε πόντο και κάθε ζετέ! Το γεγονός όμως ότι το παραδέχεται και με τόσο χιούμορ είναι που μας την κάνει τόσο αξιαγάπητη!

Μάθημα λοιπόν! Σήμερα για τις δαντελωτές πλέξεις.

 

2.3. Nike Free Run +2 Πλέκοντας μία δαντελωτή πλέξη

Λάθη στο πλεκτό, δαντέλα

Πριν το ξήλωμα

Λάθη στο πλεκτό, δαντέλα

Μετά τη διόρθωση

Είναι γνωστό ότι μία δαντελωτή πλέξη την δημιουργούμε με αυξήσεις ζετέ και με μειώσεις. Γενικά τα λάθη σε μία δαντελωτή πλέξη τα εντοπίζουμε εύκολα και γρήγορα αφού έχουμε πλέξει 2-4 το πολύ σειρές, διότι το σχέδιο απλά δεν θα μας βγαίνει. Μόλις λοιπόν παρατηρήσουμε προσεκτικά το πλεκτό μας θα διαπιστώσουμε ότι κάτι έχουμε κάνει λάθος. Επειδή οι περισσότερες δαντελωτές πλέξεις δίνονται με σχεδιάγραμμα πλέξης, αυτό μας βοηθάει πολύ σε περίπτωση λάθους, διότι το σχεδιάγραμμα μας δίνει μία οπτική απεικόνιση της πλέξης και μας επιτρέπει εύκολα να δούμε πως ο πόντος που πλέκουμε σχετίζεται με τους πόντους των προηγούμενων σειρών, καθώς και πως «τοποθετείται» στην όλη πλέξη. Αρχίζουμε λοιπόν να συγκρίνουμε την τελευταία σειρά του σχεδιαγράμματος πλέξης ή των οδηγιών πλεξίματος. Κοιτάμε προσεκτικά όλους τους πόντους και τους ταιριάζουμε με το σχέδιο. Πολύ σύντομα θα βρούμε ότι έχουμε ξεχάσει ή κάνει ένα επιπλέον ζετέ (αύξηση), ή μία μείωση.

Α. Herschel Walker Jerseys
 • TANJUN
 • Έχουμε ξεχάσει μία αύξηση ή έχουμε κάνει μία παραπάνω αύξηση

  Αυτό είναι από τα λάθη που γενικά εύκολα διορθώνονται σε μία δαντελωτή πλέξη. Εάν έχουμε ξεχάσει μία αύξηση στην προηγούμενη σειρά τότε το μόνο που κάνουμε είναι φτάνοντας στο σημείο που έπρεπε να είναι το ζετέ, σηκώνουμε με την αριστερή βελόνα το οριζόντιο νήμα μεταξύ των πόντων της προηγούμενης σειράς και το πλέκουμε. nike air max 2017 goedkoop Επειδή «δανειζόμαστε» νήμα για αυτό το ζετέ, η διακοσμητική τρύπα που θα δημιουργηθεί μετά το πλέξιμο του ζετέ θα είναι λίγο μικρότερη. nike air max 1 essential donna

  Εάν έχουμε ξεχάσει το ζετέ λίγο πιο κάτω, τότε πάλι με την αριστερή βελόνα σηκώνουμε το οριζόντιο νήμα μεταξύ των πόντων στην σειρά που θα έπρεπε να ήταν το ζετέ, και με το βελονάκι χωρίς να στρίψουμε το νήμα το πλέκουμε χρησιμοποιώντας το οριζόντιο νήμα μεταξύ των ίδιων πόντων στις επόμενες σειρές μέχρι να φέρουμε τον πόντο στην σειρά που βρισκόμαστε.

 • ZOOM ALL OUT
 • Βέβαια, ανάλογα με το σχέδιο της πλέξης και τον αριθμό των προηγούμενων σειρών που θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το ζετέ, ίσως θα πρέπει να κάνουμε επιπλέον μετατροπές για να το δημιουργήσουμε στην σωστή του θέση.

  Εάν έχουμε κάνει μία επιπλέον αύξηση στην προηγούμενη σειρά ή στις προηγούμενες δύο σειρές τότε το μόνο που κάνουμε είναι φτάνοντας στο σημείο που είναι το επιπλέον ζετέ, το αφήνουμε να φύγει από την βελόνα και να ξηλωθεί ο πόντος μέχρι να φτάσει στο αρχικό οριζόντιο νήμα. Μετά μοιράζουμε το επιπλέον νήμα στους γύρω πόντους έτσι ώστε να «απορροφηθεί» μέσα στην πλέξη. Εάν το έχουμε κάνει σε πάνω από δύο προηγούμενες σειρές ίσως θα πρέπει να κάνουμε επιπλέον μετατροπές μια και αυτό το ζετέ θα έχει «χαλάσει» την ροή του σχεδίου. Τέλος, εάν το έχουμε κάνει πάνω από τέσσερις σειρές και δεν το έχουμε αντιληφτεί μπορεί το σχέδιο να είναι ασύμμετρο σε ολόκληρη εκείνη την σειρά.

 • Air Max 90 Donna Nere
 • Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να ξηλώσουμε το πλεκτό μέχρι εκείνο το σημείο που έχουμε κάνει το λάθος.

  Β. Έχουμε ξεχάσει μία μείωση ή έχουμε κάνει μία παραπάνω μείωση

  Γενικά, αυτό το λάθος (παράλειψη ή επιπλέον μείωση) το διορθώνουμε χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε το λάθος σε μειώσεις που έχουμε παραλείψει ή επιπλέον δημιουργήσει καθώς δίνουμε σχήμα στο πλεκτό. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι η δαντελωτή πλέξη να μην επηρεάζεται στο σημείο που προσθέτουμε ή αφαιρούμε μία μείωση. Για παράδειγμα εάν έχουμε κάνει μία απλή μείωση και μετά έχουμε πλέξει τον επόμενο πόντο, πόντο καλή, ενώ, βάσει του σχεδιαγράμματος πλέξης, έπρεπε να είχαμε κάνει μία διπλή μείωση, και το αντιληφθούμε νωρίς, μπορούμε εύκολα να το διορθώσουμε. Asics Pas Cher New Balance 446 męskie Σε όσο περισσότερες σειρές παρακάτω έχει γίνει το λάθος, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να είναι να το διορθώσουμε, ανάλογα με το σχέδιο της δαντελωτής πλέξης.

 • Adidas Nmd Uomo
 • Αν πρόκειται για ένα σχέδιο όπου οι μειώσεις μετατοπίζονται και προέρχονται από διαφορετική κατεύθυνση πάνω από τις πιο πρόσφατες μειώσεις, τότε θα πρέπει να ξηλωθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός πόντων σε κάθε διαδοχική σειρά, μέχρι το λάθος. Fjällräven Kånken No.2

  Εάν το σχέδιο της δαντελωτής πλέξης μας επιτρέπει να ξηλώσουμε παραπάνω πόντους χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω πόντοι και είμαστε έμπειρες πλέκτριες που δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις, τότε μπορούμε να επέμβουμε επί τόπου. Στην περίπτωση αυτή εισχωρούμε μία καλτσοβελόνα στην σειρά πριν το λάθος σε όσους πόντους χρειάζεται να ξηλώσουμε. asics gel kinsei donna adidas neo daily team męskie Με την άλλη καλτσοβελόνα τους πλέκουμε σύμφωνα με το σχέδιο, χρησιμοποιώντας το οριζόντιο νήμα που έχει προέλθει από τους ξηλωμένους πόντους κάθε μίας σειράς μέχρι να τους φέρουμε όλους πλεγμένους στην σειρά στην οποία βρισκόμαστε.

 • ADIDAS PURE BOOST
 • Εάν δεν θέλουμε να επιχειρήσουμε την επί τόπου διόρθωση, τότε θα πρέπει να ξηλώσουμε το πλεκτό μας μέχρι το σημείο του λάθους.

  Πως αντιμετωπίζουμε τα λάθη που δεν είναι εμφανή

  Υπάρχουν λάθη που δεν είναι εμφανή, όμως επειδή γνωρίζουμε το σχέδιο που πλέκουμε μπορούμε εύκολα να εντοπίζουμε ένα λάθος που στο μάτι του τρίτου δεν φαίνεται! Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποφασίσουμε το αν θα αποδεχθούμε στο πλεκτό μας αυτό το λάθος, ή παρ’ όλα αυτά θα το ξηλώσουμε μέχρι εκείνο το σημείο … και πάλι από την αρχή. Under Armour Curry 6 Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το πλέξιμο εκτός του ότι είναι ψυχοθεραπευτικό, μας διδάξει και βασικές δεξιότητες της ζωής όπως είναι η αναγνώριση και αποδοχή των λαθών. Nike Air Max 2017 Heren Το αν θα ξηλώσουμε το πλεκτό μας για ένα λάθος που δεν είναι εμφανές, ή όχι δηλώνει απλά το ποιοί είμαστε. nike air max 1 ultra flyknit femme Andrew Luck Stanford Football Jerseys mochilas kanken mini Είμαστε τελειομανείς ή ένα λάθος δεν μας αποδιοργανώνει, το αναγνωρίζουμε και πάμε παρακάτω; Μήπως παλεύουμε μεταξύ των δύο; Το πλέξιμο μπορεί ίσως να μας το πει. New Balance buty Πάντως ένα είναι σίγουρο: και οι δύο τρόποι χρειάζονται κουράγιο!

  Μαρία Ντάβου

  Συγγραφέας των βιβλίων : «Πλέκω με τις Βελόνες», εκδόσεις Ψύχαλου, 2006.

  1 σχόλιο
  αγγελικη θωμοπουλου 28/07/2015

  συμφωνω απολυτα οτι φιλοσοφια του ατομου που πλεκει ο τροπος που διαχειζεται το πλεκτο σε ολα του τα σταδια πχ χαμενοι ποντοι,ενωση ραφων πλυσιμο, καταδεοκνυει την ψυχοργανωση του ,τον τροπο δηλαδη που αντιμετωπιχειολα τα αλλα στη ζωη του”””!!!

  Σχόλιο

   
  WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien