Κουρτίνες από γάζα, ή, κάλλιο αργά παρά ποτέ! 25/01/2012

Kατηγορίες: Ράψιμο, Το μάτι της βελόνας

Πήρα πολλή φόρα αυτές τις γιορτές! ΄Οσο δεν με είχε δει η Singer το τελευταίο εξάμηνο, με είδε αυτά τα Χριστούγεννα. Και, αφού πήρα φόρα, τα υλοποίησα όλα τα σχέδιά μου.

Με ντροπή θα αναφέρω ότι φέτος κλείσαμε δέκα χρόνια σε αυτό το σπίτι και το δωμάτιο του γιού μου ήταν ακόμη με τις κουρτίνες του προηγούμενου – όχι άσχημες, προς Θεού, εγώ τις είχα διαλέξει, αλλά λίγο μακριές, λίγο στενές ήτανε. Και κατέληγαν κουρέλια δεμένα στην άκρη (όπως συνήθως γίνεται στα δωμάτια των αγοριών).

Και το δικό μου, το Master Bedroom θα πω ότι «πέρασε φάση» στο παράθυρο με ένα δαντελένιο κουρτινάκι που λάτρευα, αλλά επέτρεπε στον απέναντι γείτονα να ξέρει ακριβώς πότε θα πάρει τηλέφωνο για τα κοινόχρηστα, μια και μας έβλεπε ότι γυρίζουμε και αλλάζουμε…

Τα υλικά μου, ακόμη από τη βαλίτσα των διακοπών του καλοκαιριού… Τυρκουάζ γάζα και λευκή. Η τυρκουάζ βρήκε τη θέση της στο δωμάτιο του γιού, αλλά η λευκή μου φαινόταν κάπως… λευκή για το δικό μου παράθυρο (είπαμε, σε αυτά είμαι το αντίθετο του minimal – υπάρχει maximal;). Γι’αυτό άρχισα πάλι τις επινοήσεις: αν το λευκό το «έσπαγα» με ένα γκρι-μπλε σαν του τοίχου; The best of both worlds – και χαλβά και μπακλαβά!

Το γκρι-μπλε από τη μεριά του τοίχου για να κάνει τη συνέχεια, και το λευκό στο τζάμι για να περνάει το φώς!

Και επειδή αυτές έγιναν μετά από της κουζίνας είχα πάρει και το κολάι και τέλειωσα σχετικά γρήγορα..
Ισχύουν οι συμβουλές του προηγούμενου ποστ για την κατασκευή (βρέξιμο, κόψιμο, μέτρημα). Επιπλέον, προσέξτε τη ρύθμιση της Singer να είναι στο σφικτό γαζί, διότι το ύφασμα είναι πολύ λεπτό. Τελειώνουμε με σίδερο με κάποιο ενισχυτικό όπως το Merito ή ακόμη και κόλλα σε σπρέι για να σταθεί.

Σχόλιο

 
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien